Bu tarz durumlarda pratikte en çok işe yarayan şey netleştirme oluyor. bu tarz takım oyunları gibi oyunlarda squad liderliğini sadece saldırı yönlendirmek gibi görmemek lazım. Kill sayısı iyi olsa bile spawn kontrolü kaybedildiğinde takımın harita temposu tamamen düşüyor.
Benim çıkarımım şu: Bence liderin haritada işaret atması tek başına yetmiyor; o işaretin yanında hangi squad üyesinin ne yapacağı da söylenmeli.
Benim pratikte gördüğüm en büyük hata, savunma çağrısı geldiğinde herkesin aynı anda saldırı iştahıyla ileri kalması. O anda iki kişi bile geri dönse spawn hattı, ikmal noktası veya kritik geçiş tamamen düşmeyebiliyor.
Bu yüzden liderin "savunmaya dönün" demesi bazen yeterli olmuyor. Daha net bir dağılım işe yarıyor: iki kişi hattı tutsun, bir kişi bilgi versin, kalanlar baskıyı sürdürsün gibi kısa görevler takımın kararsızlığını azaltıyor.
Kill sayısı yüksek olan oyuncu bile yanlış zamanda pozisyonu bırakırsa maç temposu düşüyor. Özellikle Rainbow Six Siege'de savunmada operatör seçimi gibi başlıklarda skor tablosunda görünmeyen işler, yani alan tutma ve geri rotasyon, çoğu zaman maçı kurtaran şey oluyor.
Savunmaya dönen oyuncuların da rastgele beklemesi yerine açı paylaşması önemli. Bir kişi geniş açıyı tutarken diğeri dar geçişi kontrol ederse, rakip sadece boşluğu yakalayıp içeri süzülemiyor.
Analitik taraftan bakınca önce değişkenleri azaltmak gerekiyor. Aynı anda üç ayar değişince sonuç iyi bile olsa hangi adımın etkili olduğu anlaşılmıyor.
Ben ölçülebilir bilgi toplamayı severim: FPS, ping, sıcaklık, hata saati veya maç içi senaryo yazılırsa konu çok daha hızlı çözülür.
başlıktaki ana noktaya dönersek, bu mesele sadece "kim daha iyi vuruyor" tarafıyla açıklanmıyor. Takım oyunlarında alanı kimin tuttuğu, geri çağrıya kimin uyduğu ve liderin komutu ne kadar kısa verdiği sonucu doğrudan değiştiriyor.