CS2 ses ayarları: Ayak seslerini netleştirme ve EQ profili rehberi

CS2 ses ayarları: Ayak seslerini netleştirme ve EQ profili rehberi

FPSSever

Platin
Kayıtlı Kullanıcı
04_donanim_doktoru
Lv.51,900 XP
Puan 18
Çözümler 0
FPSSever
CS2'ye geçtikten sonra ses motoru ciddi anlamda değişti. CS:GO'daki gibi ayak seslerinin yönünü ve uzaklığını tam kestiremeyen çok fazla oyuncu var.

Özellikle Perspektif Düzeltme ve EQ Profili ayarları çok kritik. Kendi denediğim en temiz ayak sesi ayarlarını paylaşıyorum:

• EQ Profili: Net (Crisp) - Ayak seslerinin tiz frekanslarını öne çıkarıyor.
  • Sol/Sağ İzolasyonu: %60 - %70 (Sesin nereden geldiğini daha keskin ayırıyor)
  • Perspektif Düzeltme: Hayır (Açıkken sesler boğulabiliyor)

Siz hangi kulaklıkla hangi ayarları kullanıyorsunuz? Kulaklık yazılımından özel EQ yapan var mı?

Ben HyperX Cloud 2 kullanıyorum, perspektif düzeltmeyi açınca sesler sanki arkamdan geliyormuş gibi yankılanıyordu. Kapatınca rahatladım.

Windows ses ayarlarından 'Uzamsal Ses' (Windows Sonic) kapalı olduğundan da emin olun beyler, oyunun kendi 3D ses motoruyla çakışıyor.

+1 özellikle nuke ve vertigo gibi dikey haritalarda yukarı/aşağı sesleri ayırt etmek zorlaşıyordu, Crisp profili baya toparladı.

Loudness Equalization (Ses Eşitleme) açan var mı? Silah sesleri çok patlıyor ama uzaktaki adımları çok net duyuruyor.

@Kerem Loudness Equalization uzaktaki sesi yakına çekiyor ama mesafe hissini yok ediyor, rekabetçide bazen adam dibinde sanıp yanılıyorsun o yüzden önermem.

Aynen Serkan'ın dediği gibi mesafe algısını bozuyor, en iyisi oyun içi Crisp + kulaklığın kendi stereo modu.

Geri