Rust Otomatik Elektrik Sistemi: Batarya, Güneş Paneli ve Otomatik Taret Bağlantı Rehberi

Rust Otomatik Elektrik Sistemi: Batarya, Güneş Paneli ve Otomatik Taret Bağlantı Rehberi

Alara

Gümüş
Kayıtlı Kullanıcı
11_gece_nobetcisi
Lv.3580 XP
Puan 3
Çözümler 0
Alara
Rust Elektrik Rehberi: Kesintisiz Enerji, Batarya Şarjı ve Otomatik Taret Devreleri

Rust'ta offline raidlere karşı en güçlü savunma mekanizması doğru yapılandırılmış otomatik taret (Auto Turret) ve elektrik altyapısıdır. Yanlış kurulan elektrik devreleri gece saatlerinde bataryanın tükenmesine ve taretlerin kapanmasına yol açar. Bu rehberde enerjinizin hiç kesilmemesini sağlayan root combiner ve switch şemasını açıklıyoruz.

1. Gerekli Temel Devre Elemanları
  • 4x Büyük Güneş Paneli (Large Solar Panel) veya 1x Rüzgar Türbini (Wind Turbine)
  • 2x Kök Birleştirici (Root Combiner)
  • 1x Büyük Şarj Edilebilir Batarya (Large Rechargeable Battery - 100 rWm kapasite)
  • 2x Elektrik Ayırıcı (Electrical Branch)
  • 1x Engelleyici (Blocker) veya Akıllı Şalter (Smart Switch)
  • 1x Tel Aleti (Wire Tool)

2. Kesintisiz Devre Kurulum Adımları
  • Adım 1 - Panel Yerleşimi: Güneş panellerini çatının doğu ve batı yönlerine bakacak şekilde 2'şerli yerleştirin. İki panelin çıkışını ilk Root Combiner'a, diğer ikisini ikinciye bağlayın.
  • Adım 2 - Güç Birleştirme: İki Root Combiner çıkışını birleştirerek Large Battery'nin Power In yuvasına girin. Bu sayede gündüzleri bataryanız 100 rWm tam güçle şarj olur.
  • Adım 3 - Taret Dağıtımı: Bataryanın Power Out çıkışını ilk Electrical Branch'e bağlayın. Branch çıkışını (Branch Off) 10 rWm ayarlayarak her bir tareti tek tek besleyin.

3. HBHF Sensörlü Gizli Taret Tuzağı
Taretlerinizi doğrudan açıkta bırakmak raider'ların HV roket veya yay ile uzaktan tareti kırmasına davetiye çıkarır. Bunun yerine taretinizi otomatik garaj kapısı (Garage Door) arkasına saklayın. HBHF sensörünü yalnızca yetkisiz oyunculara tetiklenecek şekilde ayarlayın ve kapı açıcıya (Door Controller) bağlayın. Düşman yaklaştığında kapı anında açılarak düşmanı avlar.

HBHF sensörü ile kapı açılan taret tuzağı roket harcatmadan raid savuşturuyor, şema çok net olmuş teşekkürler.

Geri